Кошик
1824 відгуків

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (66) 428-86-92
+380 (96) 106-62-43
Zakladka
Кошик

Олія чорного кмину 500 мл

600 

  • Готово до відправки
  • Код: 204481
Олія чорного кмину 500 мл
Олія чорного кмину 500 млГотово до відправки
600 
+380 (66) 428-86-92
  • +380 (96) 106-62-43
+380 (66) 428-86-92
  • +380 (96) 106-62-43
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Натуральна олія з насіння чорного кмину отримана методом сирого пресування. У процесі отримання олії використовуються сире насіння, у них міститься до 36% жиру. Насіння не нагрівається, завдяки чому продукт отримує максимум корисних речовин. Ще 3 тисячі років тому олію використовували в кулінарії та з косметичною метою.
 
На вигляд олія має коричнево-зелений колір. Перед вживанням його потрібно обов'язково збовтувати. Продукт приємно та гостро пахне, а смак у нього терпкий і терпкий, трохи гіркуватий. Олія чорного кмину містить велику кількість поліненасичених жирних кислот (омега-6 і омега-9). Вони сприяють профілактиці та лікуванню багатьох захворювань, відновлюють функції систем організму. Також у продукті містяться:
 
Вітаміни A (бета-каротин, або ретинол), E і D. Перші два є визнаними антиоксидантами.
Мінерали (фосфор, кальцій, залізо, мідь і безліч інших).
Інші корисні сполуки: амінокислоти (зокрема аргініну, який сприяє живленню м'язів і детоксикації), фосфоліпідів, алкалоїди, сапоніни, флавоноїди, полі- та моносахариди, фітостероли, дубильні речовини, ензими.
Застосування в кулінарії
Олія чорного кмину в наших краях маловідома та в кулінарії застосовується нечасто. Водночас воно привносить особливий смак і аромат у салати. Використання олії в холодних салатах — найкращий варіант її вживання в кулінарії. З нього роблять комплексні заправки з додаванням пряних трав, оцту, гірчиці, лимонного соку та інших інгредієнтів.
 
Продукт не підходить для термічної обробки. На ньому небажано смажити або додавати його в страви, що готуються. Олія покращує смак супів, каш і овочевих страв, але заправляти їх бажано прямо перед подаванням на стіл. Є рецепти, що рекомендують додавати продукт у випічку. У цьому разі велика частина його корисних властивостей втрачається, але тісто виходить смачнішим.
 
Добова норма олії — не більш ніж 1 чайна ложка для дорослих і 0,5 чайної ложки для дітей. Не рекомендується давати олію діткам до 6 років.
 
Застосування в косметології
Знаменита Клеопатра використовувала олію чорного кмину з косметичною метою, а Нефертіті втирала його у волосся й нігті. Зараз воно використовується, щоб запобігти випаданню волосся, відновити його структуру та навіть колір. Олія корисна і для шкіри: підтримує її тонус, робить пружною і підтягнутою, свіжою, згладжує дрібні зморшки.
 
Тмінова олія — одна з небагатьох, що допомагають під час догляду за жирною шкірою. Вона допоможе позбутися розширених пор, які постійно забруднюються. Водночас олія корисна і для сухої шкіри, що лущиться. Воно позбавляє куперозу та ламкості судин. Через сильну біологічну активність продукт може викликати нестерпність, яка проявляється у формі почервоніння й неприємних відчуттів на шкірі.
 
Для олії характерні протизапальні, бактерицидні, протигрибкові властивості. Вона допомагає розв'язати такі шкірні проблеми, як-от екзема, дерматити, лишай, вугровий висип.
 
Застосування з лікувально-профілактичною метою
Олія рекомендують застосовувати у разі занепаду сил і зниженого імунітету. Вона допомагає нормалізувати обмін речовин на клітинному рівні: стабілізує ліпідний баланс, покращує склад крові, протистоїть вільним радикалам. Продукт допомагає нормалізувати вироблення клітин кісткового мозку.
 
Він дуже корисний у разі нестачі життєвої енергії, нервового перенапруження та психологічних розладів.
 
Олія не є ліками, хоча в разі низки недуг допомагає боротися з їх проявами. Користь продукту полягає в таких аспектах:
 
Підвищує еластичність кровоносних судин, зменшує холестеринові відкладення на їх стінках.
Має загальнозміцнювальні властивості, допомагає впоратися з перевтомою.
Нормалізує шлункову кислотність і травні процеси. Допомагає позбутися нудоти, відрижки, метеоризму та інших малоприємних явищ. Олія корисна у разі дисбактеріозу, покращує перистальтику органів шлунково-кишкового тракту. Протистоїть утворенню виразок.
Має жовчогінну дію.
Є прекрасним антиоксидантом, який нейтралізує дію вільних радикалів на організм.
Як допоміжний засіб використовується у разі безпліддя та в'янення потенції.
Завдяки здатності полегшувати дихання використовується під час кашлю різного походження, бронхіальної астми.
Має спазмолітичні, протибольові, заспокійливі властивості.
Підвищує апетит. Це корисно людям, які не можуть набрати масу тіла.
У разі підвищеного тиску допомагає надати показникам норму.
Протипоказання
Олію рекомендується виключити з раціону у разі індивідуальної нестерпності. Воно протипоказане в таких ситуаціях:
 
Вагітність.
Операції з пересадки органів в анамнезі.
Гастрит у гострій формі.
Постинфарктний стан.
Камені в жовчному або сечовому міхурі, нирках. Через жовчогінні та інші властивості олія може привести ці камені в рух.
Деякі різновиди системних захворювань, зокрема діабет.
Через властивості знижувати тиск олива варто з обережністю вживати гіпотонікам.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 600 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner