Кошик
1837 відгуків
+380 (66) 428-86-92
+380 (96) 106-62-43
Zakladka
Кошик

Олія кунжутна 500 мл

315 

  • Готово до відправки
  • Код: 204479
Олія кунжутна 500 мл
Олія кунжутна 500 млГотово до відправки
315 
+380 (66) 428-86-92
  • +380 (96) 106-62-43
+380 (66) 428-86-92
  • +380 (96) 106-62-43
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Кунжутна олія отримана методом сирого холодного пресування з необсмаженого насіння кунжуту або сезаму. Воно має легкий смак і загадковий аромат із горіховими нотками. Порція оливи віджимається індивідуально для кожного замовника після оформлення замовлення на сайті. Під час віджимання сировина не нагрівається. Завдяки цьому корисні речовини, сконцентровані в перетинах, максимально зберігаються в олії. Після вичавлювання продукт відстоюється покладеного часу в прохолодному місці та вирушає замовнику.
 
Олія має зігрівальні властивості, тому її приємно вживати в складі страв у холодну пору року. У нас воно тільки починає набувати популярності, а в кулінарні традиції Японії, Таїланду, Кореї й Індії увійшло давно і міцно — і через смакові якості, і через користь. Склад продукту прекрасно збалансований, у ньому містяться:
 
Безліч вітамінів (Е, А, С, D, В1, В2, В3).
Жирні кислоти — поліненасичені (омега-6) і мононенасичені (омега-9).
Різноманітні мікро- та макроелементи (кальцій, калій, залізо, фосфор, цинк, мідь та інші). Чайної ложки олії буде досить, щоб наситити організм добовою дозою кальцію.
Антиоксиданти та біологічно активні речовини (фосфоліпіди, сезамол, фітостероли та інші).
Застосування в кулінарії
Сироталена кунжутна олія чудово відтіняє й покращує смак страв, навіть найпростіших і нехитрих. Додавати його в їжу треба в невеликих кількостях, перед вживанням необхідно збовтувати. Продукт підходить для заправляння супів, каш, гарнірів і різних закусок. Заправляти ним гарячі страви варто перед самим подаванням на стіл. Готувати на кунжутній олії не рекомендується, оскільки тривале нагрівання руйнує корисні для здоров'я речовини. Смажити на ньому взагалі не можна, під час смаження продукт гіркне.
 
Ідеально олія проявляє себе в зелених і овочевих салатах, соусах і заправках. Воно чудово поєднується з рисом і овочами, протушеними без додавання жиру. Столова ложка олії в поєднанні з іншими продуктами — оптимальна порція на добу для дорослої людини. Продукт буде корисний вегетаріанцям, сирородам і людям, які намагаються практикувати здорове харчування.
 
Застосування в косметології
Продукт має властивість сповільнювати старіння клітин. Його використовують у засобах для шкіри, покликаних наситити, усунути лущення та дрібні зморшки. Олія підійде для будь-якої шкіри, яка особливо лущиться й пересушена. Дуже добре себе проявляє в складі кремів і масок у холодну пору року. Має властивість зменшувати та згладжувати пори, регулювати сальність, мінімізувати запалення та плями.
 
Олія має антиоксидантний вплив на шкіру, пригальмовує ознаки старіння. Воно рекомендується як засіб, що захищає від ультрафіолетового випромінювання. А в разі сонячних опіків допомагає заспокоїти почервонілу шкіру.
 
Використовують олію і в догляді за волоссям. Воно надає волоссю блиск і шовковистість, захищає його від пересушування, сонця, хлорованої та морської води. Гарний ефект дадуть маски для волосся, у яких кунжутна олія змішується з вітамінами та ефірними оліями.
 
Застосування з лікувально-профілактичною метою
Кунжутна олія корисна своєю здатністю нормалізувати ліпідно-жировий обмін. Вона провокує зниження рівня холестерину в крові, допомагає руйнуватися вже сформованим бляшкам на стінках судин. Отже, олія протистоїть формуванню тромбозу й атеросклерозу.
 
Інші корисні властивості продукту:
 
Покращує згортання крові та роботу серця, підвищує еластичність судин.
Зміцнює зуби та ясна. Є профілактикою карієсу, знижує чутливість зубів до холодного і, навпаки, підвищує чутливість смакових рецепторів (є природним підсилювачем смаку).
Допомагає у разі закрепів.
Полегшує кишкові кольки.
Стимулює процес утворення жовчі (завдяки наявності фітостеролів і фосфоліпідів).
Покращує стан суглобів, корисно у разі артритів, ревматизму й остеохондрозу.
Зменшує сухість слизових, що особливо корисно в сезон застуд. Допомагає впоратися із сухим кашлем.
Має детоксикувальну дію, виводить токсини з організму.
Корисно для репродуктивної сфери. Стимулює приплив крові до органів малого таза, слугує афродизіаком для обох статей.
Рекомендується спортсменам і працівникам розумової праці через сприятливий вплив на тіло та мозок.
Вживання олії в складі дієти є профілактикою гіпертонії, мастопатії, остеопорозу, хвороб печінки та суглобів, підшлункової та щитоподібної залози.
Жінкам, які годують грудьми, під час утворення маститу рекомендують прикладати до грудей компреси з кунжутною олією. А масаж стоп із використанням олії перед сном допоможе подолати безсоння. Продукт добре себе проявляє як масажну олію, особливо якщо шкіра лущиться й пересихає.
 
Протипоказання
Сиротуплену кунжутну олію рекомендується з обережністю вживати вагітним жінкам. Ще краще — на час виключити продукт із раціону, позаяк він може спровокувати невиношування вагітності. Олія протипоказано людям із такими захворюваннями:
 
Проблеми з ШКТ, пов'язані з підвищенням кислотності. Олія досить сильно подразнює слизові, може провокувати нудоту.
Підвищена згортання крові, схильність до утворення тромбів.
Захворювання нирок, особливо МКБ. Через високий вміст кальцію олія може погіршити ситуацію, спровокувати формування каменів. З цієї ж причини навіть здоровим людям не рекомендується вживати олію в поєднанні з кофеїном і продуктами, що містять щавлеву кислоту (традиційні помідори та огірки, шпинат).
У разі варикозу за бажання ввести олію до раціону варто порадитися з фахівцем.
Дітям давати кунжутну олію можна після року. У віці до 3 років рекомендовано лише 3-5 крапель, від 3 до 6 років — 5-10 крапель на добу. А школярам і підліткам можна давати чайною ложечкою.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 315 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner