Кошик
2046 відгуків
+380 (66) 428-86-92
+380 (96) 106-62-43
Zakladka
Кошик

Олія гарбузова 500 мл

380 ₴

  • Готово до відправки
  • Код: 204478
Олія гарбузова 500 мл
Олія гарбузова 500 млГотово до відправки
380 ₴
+380 (66) 428-86-92
  • +380 (96) 106-62-43
+380 (66) 428-86-92
  • +380 (96) 106-62-43
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Гарбузова олія отримана методом прямого холодного пресування. Витискач із сирих гарбузового насіння проводиться повільно, через що сировина не нагрівається, а олія отримує максимум корисних речовин. Продукт віджимається безпосередньо після оформлення замовлення, відстоюється в прохолодному місці та вирушає замовнику.
 
Свіжа гарбузова олія рекомендується застосовувати в кулінарних, профілактичних і косметичних цілях. Перед використанням масло обов'язково потрібно збовтати.
 
Наші предки називали цю олію «чорним золотом». Це було пов'язано з двома причинами: дуже темним кольором і дорогим, адже невеликий пляш містить стільки ж, скільки золоте кільце. Щоб виготовити літр олії, потрібно використовувати приблизно 2 кг насіння, а для їх отримання потрібно приблизно 30 гарбузів.
 
Склад продукту унікальний, збалансований і дуже цінний. Завдяки олії організм людини отримує жирні кислоти, вітаміни та мінерали. Корисні речовини, що входять до складу продукту:
 
Поліненасичені жирні кислоти омега-3, омега-6 і омега-9 у чималому об'ємі.
Потужна кількість вітамінів (А, В1, В2, В6, В9, С, D, Е), зокрема рідкісні Т і К. Особливо багато в продукті вітаміну А, заслужено званого «вітаміну молодості». Вітамін Е захищає його від окиснення.
Мінерали та мікроелементи (фосфор, залізо, калій, селен, цинк). Особливо цінується олія через високий вміст цинку, який допомагає впоратися з проблемами сечовивідної системи.
Інші корисні компоненти (фітостероли, фосфоліпіди, флавоноїди, хлорофіл, білки).
Застосування в кулінарії
У кулінарії ідеальний варіант використання оливи — як заправляння для холодних салатів. У такому вигляді продукт найкраще проявить свій смак і аромат. Гарбузова олія має приємний горіховий присмак, вона добре поєднується з бринзою, моцарелою, ручкою, прекрасно себе проявить у середземноморських салатах.
 
Ідеальним буде підхід, коли олія не наливають відразу в салат, а роблять із нього соус із використанням трав, спецій, солі та лимонного соку. Використовують його також для заправлення та поліпшення смаку супів, рагу, макаронів, сирів, приготування соусів.
 
Застосування в косметології
Олія добре себе проявляє в складі засобів для будь-яких типів шкіри, а особливо — для сухої, що лущиться, чутливої та зрілої. Воно має згладжувальні та зволожувальні властивості, тонізує. Завдяки високій концентрації калію олія просвітлює й очищає шкіру. Його можна просто наносити на обличчя або тіло, а через пів години видаляти серветкою, а можна вводити в готові тоніки та креми.
 
Олію можна використовувати для приготування сумішей проти розтяжок, її додають до олій для масажу. Воно добре загоює ранки та запалення. Продукт проявляє себе за потреби лікування вугрів, екзем, дерматиту. Буде корисний для волосся, якщо втирати його в корені раз на тиждень.
 
Застосування з лікувально-профілактичною метою
Під час лікування захворювань використовувати олію треба не замість рекомендованих лікарем лікарських препаратів, а разом із ними. Продукт добре себе проявляє як профілактичний засіб. Він корисний для поліпшення еластичності судин, протистоїть накопиченню холестеринових бляшок. Олія сприятливо впливає на серцевий м'яз, використовується під час лікування анемії, інфаркту, гіпертонії та інших станів.
 
Корисні властивості сиродавленої гарбузової олії:
 
Допомагає зменшити вміст холестерину в крові, є профілактичним засобом від атеросклерозу.
Допомагає під час початкової стадії гіперплазії передміхурової залози.
Сприятливо впливає на органи травлення. Здавна продукт застосовувався для активізації процесу відділення жовчі, мінімізації запалень у жовчовивідних шляхах. Актуально використовувати олію в разі ерозій слизових оболонок.
Відновлює структуру печінки, зупиняє в ній запальні прояви. Олія ефективна в разі холециститу, гепатиту, цирозу, дискінезії жовчовивідних шляхів.
На відміну від інших олій, гарбузова стабілізує кислотність шлунка, сприяє загоєнню ранок і виразок. Його застосовують у складі дієти під час лікування виразок, гастриту, коліту, гастродуоденіту.
Допомагає у разі гельмінтозу.
Регулює жіночий гормональний фон, як допоміжний засіб використовується у разі захворювань органів малого таза.
Має протизапальні й антиалергенні якості.
Протипоказання
Перед тим як ввести олію в раціон, особливо обережними треба бути діабетикам. Потрібно обов'язково отримати лікарську консультацію. З обережністю варто вживати гарбузову олію людям із такими захворюваннями:
 
Проблеми з жовтим міхуром, особливо калькулезний холецистит. Продукт має жовчогінний ефект, може викликати небажані підсумки каменів.
Схильність до рідкого стільця. Олія може спровокувати засушування проблеми.
У разі проблем із шлунково-кишковим трактом можуть виникнути неприємні симптоми — наприклад, відрижка. Зазвичай її рекомендують закусити скибочками хліба.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 380 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner